Veel gestelde vragen

Is de kleur van LED niet koud?

Dit was vaak zo bij led lampen van de eerste generatie, tegenwoordig kunnen we alle kleuren maken met ledverlichting. Zelfs meer dan bij gewone lampen.

Heb ik dezelfde licht opbrengst?

Ja. LED buizen stralen al het licht naar beneden en gebruiken de achterkant van de lichtbron niet, hierdoor wordt het licht veel efficiënter verdeelt.

Waarom zouden we niet voor Philips gaan?

Philips was vanouds een grote speler in verlichting maar heeft zijn verlichtingsdivisie verkocht vanuit strategische overwegingen. De ontwikkelingen in ledverlichting gaan zo snel dat het niet langer lukte om hun voorsprong te behouden. idLED koopt (componenten) in bij de beste fabrikanten van ledverlichting. Waaronder sommige Philips onderdelen. Daarom kunnen wij praktisch alle lampen aanbieden en zijn we niet gebonden aan een beperkt assortiment.

Welke lampen kun je vervangen voor led?

Voor alle verlichting is een led variant of kan een led variant worden gemaakt. Soms zijn lampen zo speciaal dat die niet in Nederland voorradig zijn, waardoor de levertijd wat langer is.

Hoeveel bespaar ik per lamp?

Om u een idee te geven : Per jaar bespaart u op het vervangen van een TL lamp van 150cm voor een led variant circa € 20,- op uw stroomkosten.