Cursus verlichting

  • Basiscursus verlichting
  • Verlichtingsplan maken voor uw eigen woning
  • Verlichtingsplan maken voor de projectinrichting
  • Techniek en besparing

Introductie

Verlichting is iets ongrijpbaars, we kunnen ons er prettig door voelen maar ook vervelend. Licht is voor ons van levensbelang en is daarom ook het meest essentiële onderdeel voor het leven op aarde. Als er geen licht zou zijn groeien er geen planten en bomen hierdoor is er geen voedsel voor dieren en mens. Ook zou er geen zuurstof meer worden geproduceerd, waardoor de aarde zonder zou komen te zitten. In zonlicht zitten veel vitamine die wij nodig hebben, dit is met name te zien als de eerste zonnedagen van de zomer zich aandienen, mensen zijn dan vrolijker en minder prikkelbaar. Ook zorgt licht voor warmte waardoor onze planeet leefbaar blijft en de stromingen in de oceaan een vast patroon volgen.
Kunstmatig licht heeft ons veel gebracht. Toen Thomas Edison het patent op de gloeilamp claimde is een licht revolutie ontketend, vier decennia lang zijn wetenschappers bezig geweest om de lampen te verbeteren en nieuwe vormen te maken. Samen met Nikola Tesla heeft Edison er voor gezorgd dat er een elektriciteitsnet werd aangelegd om verschillende huizen te voorzien van licht, hierdoor heeft hij gelijk de basis gelegd voor ons huidige stroom netwerk.

Basiscursus verlichting
In het eerste deel van de cursus zullen we de volgende punten behandelen:
– Wat is licht
– Basis begrippen
– Lichtbronnen
– Kleur
– dimmen
– Armaturen
– Vervangen

Verlichtingsplan maken
Hoe een ruimte wordt aangelicht en met welke lampen en kleur is van groot belang, dit bepaald hoe een ruimte wordt ervaren en wat de beleving is. We kunnen het gezellig maken of juist koel, voor iedere ruimte is dit weer een aparte vraag en binnen een gebouw kunnen we dus verschillende sferen maken zonder het interieur aan te passen.

 
[supsystic-form id=13]